ZAKLADATEL

21. 08. 2022 | David M Strnad

Skutečný příběh, který vás vtáhne, i když nejíte burgery. Ve skutečnosti se tu můžeme poučit hned ze dvou příběhů. První je příběh bratří McDonaldových, kteří nám ukazují jak důležitá je vize, koncepce a inovace.


Druhý příběh je o Ray Krocovi, který nás učí jak důležitá je vytrvalost a velikost vize. Sám Ray se poučil v té nejdůležitější věci. Víte v čem podnikáte?

Podle komentářů na ČSFD diváky rozděluje do dvou hlavních skupin.


Jedni obdivují Raye a jeho úspěch, aniž by vnímali jeho selhání. Myslím si, že úspěch není vyhrazen pouze dokonalým lidem. Nikdo by nemohl uspět. Ovšem můžeme se poučit z chyb „hrdinů“ úspěchu.

Druzí ulpívají na morálních selháních Raye a litují bratry McDonaldy. I zde se můžeme poučit jak z jejich inovativního myšlení, tak chyb, kterými bránili rozvoji vlastní firmy.

Film pobaví, poučí a inspiruje… Podívejte se sami!

Celý film "ZAKLADATEL"

Produkce a obsazení filmu

Životopisný | Historický | Drama | USA, 2016, 115 min

Režie: John Lee Hancock
Scénář: Robert Siegel
Kamera: John Schwartzman
Hudba: Carter Burwell
Hrají: Michael Keaton, Laura Dern, Linda Cardellini, Nick Offerman, Patrick Wilson, B. J. Novak, John Carroll Lynch, Griff Furst, Steve Coulter a další.

Produkce: Don Handfield, Jeremy Renner, Aaron Ryder
Střih: Robert Frazen
Zvuk: David E. Fluhr, Gregory King

Scénografie: Michael Corenblith, Susan Benjamin
Masky: Leay Cangelosi
Kostýmy: Daniel Orlandi

Děj filmu

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě.

(Forum Film CZ)

Co se můžeme naučit od Raye Kroce?

Objednávka bratří McDonaldů Rayovi zcela změnila život. Z obyčejného prodavače mixérů se stal průkopníkem, který z klasické restaurace bratří McDonaldů vybudoval jeden z prvních celosvětově známých fastfoodů. Od Raye se máme čemu naučit!

„Přijde čas, kdy se někdo pokusí shrnout váš život do několika video záběrů. Doporučuji vám, abyste ty záběry natočili sami už teď.“

Marketingový specialista EMBERI PROduction. Autor knihy a kurzu SMART Video, spoluautor vzdělávacího programu Video klíč k úspěchu. Vybudoval obchodní týmy s mezinárodní působností. Je spoluautorem vzdělávacího programu a knižní série Sponzorovací proces od A do Z.

Obchod a management vystudoval na anglickém NEBSM. Od roku 2010 pomáhá podnikatelům s video marketingem a internetovou prodejní strategií. Stojí za úspěchem kampaní, které celkově oslovily více než 150.000 uživatelů a přinesly milionové zisky.

David M Strnad

EMBERI PROduction LLC

Mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Zanechte komentář/odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Microsoft PowerPoint...

...(plným jménem Microsoft Office PowerPoint) je nástroj na tvorbu prezentací z kancelářského balíku Microsoft Office od společnosti Microsoft.

Prezentace mohou sloužit pro ukázku různých produktů, služeb, či jiných aktivit.

Starší verze používaly koncovku „.ppt“. Novější verze jako 2007, 2010, 2013 a 2016 používají k ukládání koncovku „.pptx“. X v koncovce značí XML, což je rozšiřitelný značkovací jazyk podobný HTML.

Close

Geek...

 ... [gík] je výraz převzatý z angličtiny a do češtiny byl přejat ve významech „šprt“ a „počítačový nadšenec“.

Přeneseně se tak označují lidé jednostranně zaměření na nějakou oblast lidské činnosti, a to i tehdy, jsou-li jen skalním fanouškem. Geek nemusí mít vysoké odborné znalosti, stačí nadšení pro věc.

Z novodobých seriálů jako Teorie velkého třesku či Partička IT se může zdát, že geek je nepřizpůsobivý společnosti a že je v podstatě podivín.

Close